Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-03@22:16:05 GMT

بالاترین جمعیت بیکار از کدام قشر جامعه هستند؟ + جدول

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۲۴۴۵۵

بالاترین جمعیت بیکار از کدام قشر جامعه هستند؟ + جدول

فارغ التحصیلان مقطع لیسانس بیشترین سهم را از جمعیت بیکار کشور دارند و شاغلان دارای مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی نیز بیشترین جمعیت شاغل کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، جزئیات جدیدترین آمار به دست آمده از مرکز آمار ایراندر خصوص جمعیت شاغل و بیکار کشور به تفکیک وضع سواد و دوره تحصیلی نشان می‌دهد، از مجموع 22 میلیون و 550 هزار نفر فرد شاغل در کشور، بالغ بر 20 میلیون و 650 هزار نفر جزو «شاغلان باسواد» و یک میلیون و 933 هزار نفر نیز جزو شاغلان بی‌سواد محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس تعاریف مرکز آمار ایران، کسانی که بتوانند به زبان فارسی یا هر زیان دیگری متن ساده‌ای را بخوانند و بنویسند، باسواد تلقی می شوند که از از دوره ابتدایی تا دکتری تخصصی را شامل می‌شود. همچنین کسانیکه نمی‌توانند بخوانند و بنویسند و فقط می‌توانند بخوانند، در بین جمعیت بی سواد قرار دارند.

بر همین اساس، بیشترین جمعیت «شاغل» کشور، دارای مدرک دیپلمو پیش دانشگاهی هستند به طوریکه بالغ بر 5 میلیون و 38 هزار نفر از شاغلان را تشکیل می‌دهند. سپس شاغلانِ با تحصیلات دوره راهنمایی با بیش از 4 میلیون و 944 هزار نفر و دوره ابتدایی با 4 میلیون و 882 هزار نفر بیشترین جمعیت شاغل کشور را شامل می‌شوند.

همچنین در بین جمعیت شاغل کشور، فارغ التحصیلان مقطع لیسانس بیش از 3 میلیون و 123 هزار و 900 نفر از شاغلان کشور را به خود اختصاص دادند. در عین حال یک میلیون و 114 هزار نفر از جمعیت شاغل دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم و یک میلیون و 7 هزار و 900 نفر نیز دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس یا دکتری حرفه‌ای هستند.

علاوه بر این 333 هزار و 693 نفر از جمعیت شاغل کشور در سطح سواد آموزش‌های غیر رسمی و سوادآموزی‌ها و 108 هزار و 523 نفر در سطح سواد متوسطه قرار دارند.اما کمترین جمعیت شاغل کشور را افراد دارای مدرک دکتری تخصصی تشکیل می‌دهند که 100 هزار و 704 نفر از جمعت شاغل کشور را در بر می‌گیرند.

اما در مقابل، جمعیت بیکار کشور به استناد مرکز آمار ایران، تا پایان سال 95 معادل 3 میلیون و 203 هزار و 398 نفر است که بالغ بر 3 میلیون و 110 هزار و 900 نفر دارای سطح سواد ابتدایی تا دکتری حرفه‌ای و 9 هزار و 246 نفر نیز جمعیت بیکار بی‌سواد هستند.

اما از بین جمعیت بیکاران دارای سطح سواد ابتدایی و بالاتر که طبق تعاریف مرکز آمار تحت عنوان «بیکاران با سواد» شناخته می‌شوند، بیشترین بیکاران کشور از فارغ التحصیلان دانشگاهی در مقطع لیسانس با جمعیت 914 هزار و 301 بیکار هستند. پس از آن، بیکارانِ دارای دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی 773 هزار و 855 نفر از جمعیت بیکار کشور را تشکیل می‌دهند.

همچنین بیکاران با سطح سواد راهنمایی بالغ بر 557 هزار و 200 نفر و ابتدایی نیز بیش از408 هزار و 164 نفر را شامل می‌شوند.

علاوه بر این، در مقطع تحصیلی فوق دیپلم 216 هزار و 970 بیکار، در مقطع فوق لیسانس و دکتری حرفه‌ای 204 هزار بیکار، در مقطع متوسطه 168 هزار و 811 بیکار و در مقطع سوادآموزی و آموزش‌های غیر رسمی 14 هزار و 700 بیکار وجود دارند.

علاوه بر این، سهم فارغ التحصیلان دکتری تخصصی از جمعیت بیکار کشور، 4 هزار و 848 نفر است.

بیشترین جمعیت شاغل کشور، شاغلان دارای دیپلم و پیش دانشگاهی هستند که حدود یک چهارم جمعیت شاغل کشور را به خود اختصاص دادند، پس از آن شاغلان دارای سطح سواد راهنمایی و ابتدایی بیشترین جمعیت شاغل را تشکیل می‌دهند.

همچنین در بین جمعیت بیکار کشور نیز، فارغ التحصیلان مقطع لیسانس در صدر جدول بیکاران قرار دارند به طوریکه با جمعیت 914 هزار نفری حدود یک سوم از جمعیت بیکار کشور را به خود اختصاص می‌دهند.

یکی از دلایل اینکه بیشترین جمعیت شاغل کشور را دیپلمه‌ها و شاغلان دارای مدرک پیش دانشگاهی تشکیل می ‌دهند و در مقابل بیشترین جمعیت بیکار را، لیسانسه‌ها به خود اختصاص دادند، انتظار بیشتر جامعه تحصیل کرده برای دست یابی به شغل است و غالب فارغ التحصیلان به دنبال شغلی متناسب با سطح سواد خود هستند.

منبع:افکارنیوز

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۴۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از مادران جوان زیر ۴۰ سال و دارای چندفرزند در هفته جمعیت

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست برخط سری جلسات ایده پردازی با موضوع فرصت‌های هفته جمعیت با حضور حجت الاسلام رسول ساکی دبیر مجمع فعالان جمعیت کشور و حجت الاسلام محمد مجید دایی دایی، ایده‌پرداز و طراح سامانه دعوت برگزار شد.

در این سری جلسات که در آستانه هفته جمعیت برگزار می‌شود، ایده‌هایی درباره جمعیت مطرح می‌شود، این ایده‌ها تبدیل به یک بسته فرهنگی شده و در اختیار فعالین فرهنگی سراسر کشور قرار می‌گیرد.

در ابتدای نشست مورد اشاره حجت الاسلام دایی دایی گفت: نبودِ ایده از معضلات جبهه انقلاب است. ایده قصه جدی ای است که باید برای آن وقت گذاشته شود.

وی افزود: خوب دیدن و خوب تحلیل کردن به ایده پردازی موفق کمک می‌کند. کسانی که می‌خواهند ایده پردازی کنند باید محیط اطراف، اتفاقاتی که می‌افتد و تجربیات را فعالانه نگاه کنند. اخبار را دنبال کنند. کپی، تلفیق و الگوگیری از مراحل ایده پردازی است. این سه مرحله را باید طی کرد تا به خلاقیت رسید.

طراح سامانه دعوت در ادامه سخنان خود گفت: اگر کسی خواست ایده‌ای را الگو قرار دهد باید آن را عمیق ببیند و این سوالات را از خودش بپرسد که این الگو برای چه کسی است؟ مخاطب الگو کیست؟ هدف از الگو چیست؟

حجت الاسلام ساکی در ادامه این نشست گفت: پیش از این با این مساله مواجه بودیم که در حوزه جمعیت مبلغینی را تربیت کنیم تا مردم را توجیه کنند. اعزام این مبلغین نیاز به فضای تبلیغی و مخاطب داشت که مقدور نبود. مثلاً مبلغ به مسجدی برای تبلیغ می‌رفت، در آن مسجد زن و مرد و خانواده‌ای که جوان باشند و توان فرزندآوری داشته باشند کم بود.

وی افزود: به دنبال راه و ایده جدیدی برای تبلیغ فرزندآوری بودیم که پس جلسات متعدد با فعالان و کنشگران این حوزه به روش‌های تبلیغی جدیدی رسیدیم.

دبیر مجمع فعالان جمعیت کشور در ادامه سخنان خود گفت: تجلیل و تقدیر از خانواده‌هایی که دارای مادر جوان زیر ۴۰ سال و چند فرزند است، یکی از این روش‌های تبلیغی جدید است. از این مادران تجلیل می‌شود تا بفهمند کار اشتباهی نکرده اند. امروز در مدارس شیراز جشن همدم برگزار شد. در این جشن از دانش آموزان و خانواده‌هایی که فرزند نوزاد داشتند تجلیل شد، این هم یکی دیگر از روش‌های تبلیغی جدید است.

حجت الاسلام ساکی گفت: این خانواده‌ها به خصوص مادران تحت آموزش قرار گرفتند تا بتوانند به شبهات حوزه جمعیت پاسخ بدهند، در فضای حقیقی مشغول تبلیغ بشوند و در فضای مجازی به کنش گری بپردازند و دیگران را به مسیر چند فرزندی که خودشان هم در آن قرار دارند، دعوت کنند.

وی در پایان این نشست در خصوص دستیابی به ایده و راه نو افزود: برای رسیدن به ایده باید ذهن با موضوع و مساله درگیر بشود، به اضطرار بیفتد تا دنبال راه نو باشیم. وقتی دنبال راه نو باشیم، شروع به گمانه زنی می‌کنیم، برای این گمانه زنی محدودیتی قائل نباشیم، به صورت بارش فکری گمانه زنی کنیم، در نهایت بهترین آن را انتخاب و پردازش می‌کنیم.

کد خبر 6094896 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • (اینفوگرافیک) کدام کشور‌ها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردر‌های جهان را دارند؟
  • کدام شهرهای خوزستان بیشترین بارندگی را داشتند؟
  • شناسایی ۳۳ مورد سه قلوزایی در لرستان
  • خدمت به مردم بالاترین جایگاه را در دین اسلام دارد
  • هزینه بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت‌های ایلام
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • جواد خیابانی: هیچ کدام از تیم های بالای جدول شایسته قهرمانی نیستند / فیلم
  • بیشترین بارش‌های شبانه‌روز گذشته در کدام مناطق کرمان بود؟
  • تجلیل از مادران جوان زیر ۴۰ سال و دارای چندفرزند در هفته جمعیت
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ (+عکس)